Workshops, projecten en atelierwerking

Poppentheater Pierewiet verzorgt workshops voor kinderen, jongeren, animatoren en onderwijzend personeel. Marc levert theaterpoppen aan poppenspelers, acteurs en theaters. Iedereen is welkom in zijn atelier.

Workshops

Kinderen en jongeren creëren met papier, karton en restmateriaal een eigen theaterpop. En als de figuren klaar zijn dan laten we ze dansen.

Voor jeugdwerk en onderwijs is er een ruime keuze: kennismaken met de vele poppenspeltechnieken, poppen maken en manipuleren, verschillende vormen van poppenkasten, een verhaal schrijven, enz. 

Projecten

2 voorbeelden van schoolprojecten:

  • Leerlingen van een secundaire school brachten een sprookje voor kinderen van de basisschool met zelfontworpen poppen in een zelfgemaakte “poppenkast”. 
  • Kinderen van een basisschool maken stokpoppen met restmateriaal om dan te exposeren op een schoolfeest. Het schoolteam verdiepte zich vooraf met Marc in de soorten poppen en de mogelijkheden. Het team ging dan zelf aan de slag.

Atelierwerking

Hoe een kop boetseren op een basis van styropor? Hoe een pop snijden in lindehout? Met welke materialen lichte decorstukken en attributen maken? 

Beginnende en ervaren poppenspelers en -makers zijn welkom in het atelier om ervaringen te delen. Marc biedt zijn expertise aan bij het maken van eenvoudige tafelpoppen, traditionele hand- en stangpoppen of complexe draadpoppen.

Neem gerust contact op voor meer info.

Theaterpoppen op bestelling

Poppentheater Pierewiet levert theaterpoppen aan theaters.

Neem gerust contact op voor meer info.

Waarom kiezen voor Pierewiet v.z.w.?

Pierewiet v.z.w. biedt de workshops op maat aan. Bij een intakegesprek met de organisator wordt de invulling, de createchnieken en de timing van de workshop of van het project afgesproken.

de ruime keuze van poppenspel- en createchnieken

de jarenlange ervaring in het onderwijs en het jeugdwerk

Marc heeft workshops en cursussen gevolgd bij internationale poppenmakers en poppenspelers uit België, UK, Tsjechië...

Veelgestelde vragen

Marc brengt kisten vol lapjes, breiwol, papier, karton, restmateriaal en gebruiksmateriaal mee. Bijkomende spullen van de organisatie kan nuttig zijn.

Tafels en bij grote groepen hulp van de begeleiders.

Wil je een workshop boeken?

Pierewiet v.z.w

Oliemolenstraat 34
8310 Assebroek

BTW: BE 0430.710.583
RPR Gent, afdeling Brugge